Castellano
Català


Aquestes Festes, més presència policial a les àrees de comerç de proximitat

Escrit per comunicacio. Postejat a Notícies

poligrevolok

En marxa l’operatiu Grèvol, per prevenir i reduir els fets delictius més habituals en nadal i rebaixes

Els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud, al costat de les policies locals com la de Castelldefels, posen en marxa un any més el Programa Operatiu Estacional de Seguretat Grèvol, amb motiu de les festes nadalenques. La presentació de la campanya als comerciants ha tingut lloc aquest 14 de desembre amb la participació de l’alcaldessa, Maria Miranda, la regidora de Comerç, Ana Quesada, el regidor de Governació i Seguretat, Jordi Planell, i representants dels Mossos i Policia Local de Castelldefels.

L’operatiu es va desplegar la tercera setmana de novembre, i es mantindrà actiu fins al 14 de gener de 2018. Segons fonts policials, els objectius de l’operatiu són prevenir i reduir els fets delictius més habituals, principalment furts, robatoris en comerços i estrebades al carrer, que es registren durant aquest període nadalenc i de major concentració de clientela, com és el cas també de les rebaixes de gener.

Es tracta d’intensificar la presència de forces de seguretat als principals barris i centres comercials i mercats, amb l’objectiu policial d’incrementar la percepció de seguretat en els diferents àmbits d’actuació, amb un increment de la presència d’agents uniformats i de paisà que patrullaran a peu i en franges horàries on es preveu una afluència més notòria de gent.

També s’ampliaran les vigilàncies en els horaris d’obertura i de tancament dels establiments comercials. Aquest patrullatge, que permetrà mantenir contacte directe amb els comerciants, es completarà amb patrulles en vehicle i amb punts de control.

Informació i patrullatge

L’operatiu Grèvol s’estructura en dues fases: la primera, de caràcter informatiu, es va iniciar al novembre, mitjançant contactes i reunions entre les forces de seguretat i responsables de les entitats relacionades amb el teixit comercial i empresarial i de zones de restauració per recollir inquietuds, resoldre dubtes i facilitar consells de seguretat que puguin ajudar a detectar i prevenir la realització de possibles il·lícits penals.

La segona etapa, que va començar l’1 de desembre, consisteix en l’inici del patrullatge de seguretat ciutadana uniformat i de paisà a l’entorn de les zones comercials. A la nostra ciutat aquesta acció es realitza de manera coordinada amb la Policia Local de Castelldefels.

El regidor de Governació, Jordi Planell, explica que en aquestes dates «el nombre de delictes de furt es veuen incrementats per la gran afluència de persones que realitzen les seves compres nadalenques, afluència que es manté al llarg de les primeres setmanes de gener amb motiu de les rebaixes».

Per al regidor, a Castelldefels aquest operatiu «té més sentit aquest any, com a conseqüència de l’impuls que l’Ajuntament i les associacions de comerciants estan donant al foment de les compres de Nadal a les nostres zones de comerç de proximitat».

Mobilitat

L’increment per a les festes nadalenques del transport de persones i mercaderies, tant a la xarxa viària com en els transports públics, comportarà que s’activin també controls de trànsit.

L’objectiu és garantir la seguretat en la mobilitat de les persones, reduir el nombre de morts i de ferits greus en accidents de trànsit, prevenir el nombre d’accidents on l’alcohol i les drogues pot estar present en el moment del sinistre i conscienciar els conductors sobre les conseqüències negatives dels accidents de trànsit, mitjançant controls a qualsevol hora del dia però especialment en els horaris pròxims als àpats i sopars.

Oci nocturn

Pel que fa a la vida nocturna, es desplegaran dispositius específics per garantir la seguretat i prevenir possibles incidències en aquest àmbit. Així mateix, es treballarà per garantir celebracions pacífiques i sense incidències en dates com són la nit de Cap d’Any i la cavalcada de Reis.

Adreça

  • Plaça Esperanto, 4 (Barri Centre)
    08860 Castelldefels
  • Gestions d'estrangeria i DNI (Policia Nacional)
    a l'ala esquerra del mateix edifici.

Contacte

  • 092 * / 936 360 320
* Cost de la trucada subjecte a la tarifa del seu operador de telefonia
* Coste de la llamada sujeto a la tarifa de su operador de telefonía

Horari

24 hores els 365 dies de l’any.